ContactInloggen
Home
Contact Inloggen

Stap-voor-stap: Rabarberchutney

Een twist geven aan je yoghurttoetje? Maak dan deze heerlijke rabarberchutney, die valt gegarandeerd in de smaak!

Hero image

Ingrediënten

Stap 1

Maak de rabarber schoon door de groene bladeren te verwijderen. Spoel de stengels af en snijd een stukje van de onderkant af. Vervolgens snijd je de stengels in stukjes die je verder gaat verwerken. Let op: Schil de stengels niet met een dunschiller, dit is niet nodig. Eventuele stugge draden trek je er vanaf.
Expertise image
Expertise image

Stap 2

Neem een steelpan die groot genoeg is voor alle rabarber en doe hier de stukken in.

Stap 3

Voeg nu een heel klein beetje water toe. Er komt enorm veel vocht uit de rabarber dus het water dat je nu toevoegt, is alleen om te voorkomen dat het aanbakt. Voeg de suiker toe en breng het geheel zachtjes aan de kook.
Expertise image
Expertise image

Stap 4

Laat het ongeveer 10 minuten doorkoken tot alle rabarber uit elkaar is gevallen. Laat de chutney afkoelen en voeg deze toe aan de yoghurt.