De reis van rauwkost
Benieuwd naar hoe de reis van rauwkost verloopt? Peter neemt je mee door het proces en geeft je een exclusief kijkje achter de schermen!
Bij Daily Fresh Food worden iedere dag wel 29 verschillende soorten rauwkostsalades gemaakt, inclusief 7 sous vide rauwkostsalades. De reis van rauwkost is een uitgebreid proces waarbij verschillende afdelingen nauw samenwerken. Van het voorbereiden van de groentes tot het leveren van de perfecte salades aan de klanten, elke stap vereist zorg, precisie en teamwork. Peter Courage is al twee jaar werkzaam als leidinggevende en meewerkend voorman in de snijkeuken van Daily Fresh Food en speelt een sleutelrol in dit proces. Hoewel Peter op papier leidinggevende is, werkt hij ook actief mee op de afdeling. Hij vervult daarnaast een ondersteunende rol voor zijn collega’s. “Als leidinggevende vind ik het belangrijk dat onze medewerkers hun werk goed kunnen uitvoeren. Daar krijg ik echt energie van,” vertelt hij.
Peter is bijzonder trots op het team waarmee hij werkt. “We hebben een heel divers team van mannen en vrouwen uit allerlei windstreken,” zegt hij. “Het is geweldig om te zien hoe iedereen zijn eigen bijdrage levert aan het proces.” De medewerkers op de rauwkostafdeling werken in dag- en nachtdiensten. “Onze dagdienst en nachtdienst zijn goed op elkaar afgestemd. De dagdienst voert het voorbereidend werk voor de nachtdienst uit en andersom gebeurt dit ook weer. Het is als een cirkel die altijd door blijft draaien,” vertelt Peter.
Ondanks dat Peter dagelijks omringd is door rauwkost, blijft hij een grote fan van rauwkostsalades. “De Mea Pittige rauwkostsalade is mijn favoriet,” zegt hij enthousiast. “Maar eerlijk gezegd kan ik van elke rauwkostsalade genieten. De juiste dressing maakt het voor mij helemaal af.”
Nieuwsgierig naar hoe de reis van rauwkost verloopt? Peter neemt je mee door het proces en geeft je een exclusief kijkje achter de schermen!