
Geniet van alle delicatessen die het lenteseizoen met zich meebrengt. Met name het Texels lam met zijn superieure kwaliteit en licht zilte smaak doet het goed op menige menukaart.
Lam is veelzijdig,
van lamsbout
tot burger.
Wereldwijd is het Texels lamsvlees beroemd om zijn uitzonderlijke hoogwaardige klwaiteit. Mede door de natuurlijke omstandigheden op Texel smaakt Texels lam heerlijk mals.
De Texelaar is het resultaat van kruisingen van inheemse polderschapen. Dankzij een effectieve selectie is de huidige Texelaar ontwikkeld tot een ras met een uitstekende vleeskwaliteit met een ideale been- en vleesververhouding.
Op de Texelse zilte graslanden grazen maar liefst 45.000 lammeren. De weides staan vol met verschillende grassen en kruiden die de dieren gezond houden. Er is voor de lammeren voldoende ruimte zodat ze een zorgeloos leven kunnen leiden.
De meeste lammeren worden geslacht voor ze 100 dagen oud zijn. De rit naar het slachthuis is van korte duur. Hierdoor ervaren de lammeren weinig stress en raken hun spieren niet verzuurd. Dit komt de vleeskwaliteit allemaal ten goede.
