Gebonden bloemkoolsoep
Voorgerecht
15 minuten
Makkelijk
Ingrediënten
personen
-
+
Bereidingswijze
Stap voor stap kokenMaak de bloemkool schoon en snijd in roosjes.
Breng het water met de bouillon aan de kook en kook de bloemkoolroosjes in de bouillon gaar.
Maal met de staafmixer fijn, voeg de room toe en laat het even doorkoken.
Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat
Indien nodig de soep bijbinden met maïzena welke is aangemaakt met koud water.
Voeg net voor het opdienen de gekookte hamsnippers toe.
Stap voor stap koken
Gebonden bloemkoolsoep
1
500 gram Bloemkool
Maak de bloemkool schoon en snijd in roosjes.
1
1000 ml Water
20 gram Kippenbouillon
Breng het water met de bouillon aan de kook en kook de bloemkoolroosjes in de bouillon gaar.
1
200 ml Room
Maal met de staafmixer fijn, voeg de room toe en laat het even doorkoken.
1
3 gram Nootmuskaat
3 gram Zout
3 gram Peper
Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat
1
7 gram Maizena
Indien nodig de soep bijbinden met maïzena welke is aangemaakt met koud water.
1
100 gram Gekookte hamsnippers
Voeg net voor het opdienen de gekookte hamsnippers toe.
Voedingswaarde
waarde per
Energie
kJ
Energie
kCal
Vetten
g
Verzadigde vetten
g
Koolhydraten
g
Suikers
g
Eiwit
g
Zout
g