Daily Fresh Food en derde partijen maken gebruik van cookies om het gebruik van onze website te analyseren, de website te optimaliseren en om gepersonaliseerde advertenties te tonen. Door op de akkoord button te klikken, gaat u hiermee akkoord. Zie onze privacy- en cookieverklaring voor meer informatie.
Visual

Lam, het bewijs van de lente

Workshop Lamsvlees

Daily Fresh Food heeft afgelopen maandag, 29 februari, de workshop “Lam” voor relaties uit de horeca georganiseerd.

Don Hendriks, inkoper van Daily Fresh Food: “Ik zag er naar uit om het assortiment met lamsvleesproducten in allerlei variaties te laten zien en proeven aan onze klanten. Ook zullen de genodigden een demonstratie krijgen van uitsnijtechnieken in de slagerij. Daarna volgt een bezoek aan de schaapskooi Mergelland.” Daily Fresh Food wil haar gasten inspireren met verschillende lekkernijen. Zowel het Eperheide lam, Texels lam als het Maori Lakes lamsvlees uit Nieuw-Zeeland passeren uitgebreid de revue vandaag, zowel qua snijtechnieken als qua smaak.

Wilt u een impressie van deze workshop zien? Klik hier.

better food, better life

Voor een goedgevulde zaal presenteert Frans Hochstenbag, directielid Daily Fresh Food, met trots de nieuwe positionering van het bedrijf. Frans Hochstenbag: “Daily Fresh Food biedt haar klanten het beste uit twee werelden, lekker èn gezond.  Daily Fresh Food gelooft dat lekker en gezond eten absoluut een bijdrage levert aan een vitaler leven voor iedereen. De ervaringen uit de horeca gecombineerd met de kennis uit cure en care markt levert ons een unieke uitgangspositie op.”

Programma

De dag start met ‘de oorsprong’. Waar komen de lammeren vandaan? Jean Leclerc, is een van de leveranciers van Daily Fresh Food en benadrukt dat, zowel het Texels zuiglam als het Eperheide lam, op natuurlijke wijze worden gefokt. Ook is er veel aandacht voor het zo veel mogelijk ontstressen van de lammeren voor de slacht, wat het beest maar ook de kwaliteit en de smaak ten goede komt. Don Hendriks, ervaren in het inkopen van vlees, vertelt iets over het Maori Lakes lamsvlees uit Nieuw-Zeeland. Het leefklimaat van deze lammeren is optimaal, wat zorgt voor een superieure kwaliteit.  Maurice Pijls, afdelingschef van de slagerij, demonstreert verschillende uitsnijtechnieken van het Texels zuiglam en het Eperheide lam, waarbij hij ondersteund wordt door onze nestor Meesterslager Jo Hochstenbag. Vervolgens vertrekken de gasten naar de schaapskooi Mergelland. Onder het genot van een proeverij met lamsproducten, ontwikkeld en gemaakt door de productontwikkelaars van Daily Fresh Food, is het goed vertoeven in de schaapskooi. Ondertussen vertelt de schaapherder Ger Lardinois vol passie over zijn familiebedrijf waar hij samen met zijn vrouw en dochters 24/7 in de weer is om het typische lamsproduct in ere te houden.

De volgende workshop gaat over voorjaarsgroenten en vindt plaats op 18 april a.s..

Hier kun u meer lezen over het lamsvlees van Daily Fresh Food. Klik hier.