2a Hoofdmenu Archief
Livar
Livar
De combinatie van een bijzonder varkensras, een voeding die vooral bestaat uit granen en het scharrelen in een weelde van ruimte maakt Livarvlees tot een uniek product. De varkens van Livar doen zeer zeker niet onder voor de beste scharrelvarkens uit Spanje of Italië. Livarvlees is ambachtelijk, eerlijk en lekker.
Sinds het Livarvarken in 1999 door vijf Limburgse varkensboeren is bedacht heeft het varken altijd in het teken gestaan van een onderscheidende smaak en vleeskwaliteit in combinatie met een vorm van dierhouderij die rekening houdt met het natuurlijke gedrag en leefomgeving van het varken. Het varken leeft in optimale omstandigheden.
Het traditionele Limburgs varken scharrelt rond op de eeuwenoude abdij Lilbosch en wordt gevoederd met een speciale mélange van granen die worden geteeld op de akkers van de abdij. Het Limburgs varken heeft meer vet tussen de spieren dan veel andere rassen en heeft daardoor veel smaak; wat de beleving van varkensvlees positief verandert. Vet is de smaakdrager van vlees en geeft een aangename natuurlijke smaak. Bovendien blijft het vlees hierdoor mals.
Door haar leefgebied binnen de abdij mag Livar zich met recht een "Kloostervarken" noemen.
Voor meer informatie over Livar klik hier.
Er zijn binnen ons assortiment verschillende producten opgenomen die voldoen aan dit keurmerk.
Sinds het Livarvarken in 1999 door vijf Limburgse varkensboeren is bedacht heeft het varken altijd in het teken gestaan van een onderscheidende smaak en vleeskwaliteit in combinatie met een vorm van dierhouderij die rekening houdt met het natuurlijke gedrag en leefomgeving van het varken. Het varken leeft in optimale omstandigheden.
Het traditionele Limburgs varken scharrelt rond op de eeuwenoude abdij Lilbosch en wordt gevoederd met een speciale mélange van granen die worden geteeld op de akkers van de abdij. Het Limburgs varken heeft meer vet tussen de spieren dan veel andere rassen en heeft daardoor veel smaak; wat de beleving van varkensvlees positief verandert. Vet is de smaakdrager van vlees en geeft een aangename natuurlijke smaak. Bovendien blijft het vlees hierdoor mals.
Door haar leefgebied binnen de abdij mag Livar zich met recht een "Kloostervarken" noemen.
Voor meer informatie over Livar klik hier.
Er zijn binnen ons assortiment verschillende producten opgenomen die voldoen aan dit keurmerk.