ContactInloggen
Home
Contact Inloggen

Meer plantaardige eiwitten, hoe pak ik dat aan?

Praktische plantaardige tips voor verantwoord consumeren van Julie, Diëtist bij Daily Fresh Food.

Hero image

#1 Vervang vlees deels door peulvruchten, noten of ei

Peulvruchten, noten en eieren zijn eiwitrijke alternatieven voor vlees. Ze zitten boordevol voedingsstoffen, zoals vezels, gezonde vetten en vitaminen, en passen perfect in een gevarieerd, plantaardig dieet. Begin bijvoorbeeld met het halveren van je portie vlees en vul de rest aan met linzen, kikkererwten of een handje noten

#2 Kies een vaste dag in de week voor vegetarisch eten

Het kan soms lastig zijn om je eetpatroon te veranderen, maar door één dag in de week bewust geen vlees of vis te eten, wordt het een gewoonte. Dit is een makkelijke stap richting een duurzamer eetpatroon, zonder dat je vlees en vis volledig in de ban hoeft te doen.

#3 Beleg je brood met hummus, groentespread, pindakaas of jam

Voor een snelle en plantaardige broodmaaltijd zijn er tal van heerlijke opties. Hummus of groentespread biedt een hartige variatie, terwijl pindakaas of jam ideaal zijn voor wie van een zoete smaak houdt. Zo verminder je dierlijke producten zonder in te leveren op smaak.

#4 Vervang reguliere melk door ongezoete sojadrink

Sojadrink is een uitstekende vervanging van melk, vooral als deze verrijkt is met vitamine B2, B12 en calcium. Ongezoete varianten bevatten geen toegevoegde suikers en bieden een vergelijkbare voedingswaarde als koemelk, maar met een veel kleinere impact op het milieu.