Daily Fresh Food en derde partijen maken gebruik van cookies om het gebruik van onze website te analyseren, de website te optimaliseren en om gepersonaliseerde advertenties te tonen. Door op de akkoord button te klikken, gaat u hiermee akkoord. Zie onze privacy- en cookieverklaring voor meer informatie.

Ons vakmanschap, het begin

Slagerij Hochstenbag-Wevers
Daily Fresh Food vindt zijn oorsprong in 1936. De ambachtelijke slagerij Frans Wevers, later Slagerij Hochstenbag-Wevers, ontstond vanuit een passie voor vlees en gastronomie. Toen al stond het vakmanschap centraal en was er meteen de connectie tussen voeding en zorg. Tot één van de eerste klanten behoorde het toenmalige ziekenhuis St. Annadal, het huidige azM, en een tweetal kloosters in Maastricht. Later groeide het bedrijf uit tot een van de toonaangevende leveranciers van vlees en -producten aan de horeca en de zorg in Limburg.

Brands Groenten & Fruit
In 1982 zag Brands Groenten & Fruit het daglicht. Een nieuwe speler in de markt voor aardappelen, groenten en fruit diende zich aan en drukte gelijk zijn stempel in de markt. Door het uitgebreide en vooral ook verse assortiment, dat tevens op maat aangeleverd werd naar wens van de klant én een assortiment dat dagelijks voorhanden was, werd Brands Groenten & Fruit snel een gevestigde naam in de branche.

Zeevisgroothandel en forellenkwekerij 't Heutzputje
Een ander memorabel jaar in de geschiedenis van Daily Fresh Food is 1985, het jaar waarin Zeevisgroothandel en forellenkwekerij 't Heutzputje startte: ervaren vakmensen die besloten om samen een eigen zaak op te starten. De vakkennis, die door jarenlange herhaling als vanzelf in het DNA opgeslagen is, koppelen aan de droom een succesvol eigen bedrijf te beginnen werd werkelijkheid. Al snel verwierf Zeevisgroothandel en forellenkwekerij 't Heutzputje ook zijn naam in de bestellijst van menig restaurant in Limburg. Iedere dag verse vis die door ervaren vakmensen geportioneerd geleverd kan worden is nog steeds een grote kracht van onze visafdeling.

Daily Fresh Food
De eerder genoemde bedrijven fuseerden in 2001 en gingen op in één nieuw bedrijf, Daily Fresh Food. Het nieuwe "Daily Fresh Food-concept" ontstond door de vraag vanuit de markt voor één totaalleverancier. Met alle disciplines onder één dak gekoppeld aan een eigen automatisering en logistieke dienstverlening nam Daily Fresh Food een unieke positie in. Tegelijkertijd groeide de vraag naar convenience in de zorg. Dit leidde in 2004 tot een innovatief voedingsconcept gebaseerd op de sous vide bereidingstechniek. 

We werken intensief samen met o.a. foodprofessionals, voedingsspecialisten en kennisorganisaties. Deze kennisdeling leidt tot nieuwe inzichten op gebied van voeding en gezondheid. 'Met als doel om gezonde voeding lekker te maken en lekkere voeding gezond.'

De toekomst
Wij verliezen de speerpunten van het eerste uur in 1936 niet uit het oog. Hierdoor kunnen we mensen, door middel van versere, gezondere en smaakvollere voeding, de kans blijven geven op een vitaal leven.
 
Dit doen wij door:

  • Focus op de wensen van de consument en hierin een voedingsoplossing aanbieden
  • Kwaliteit en versheid van de grondstoffen centraal te blijven stellen
  • Vakmensen die onze producten verwerken
  • Vakkennis te verzamelen en delen