ContactInloggen
Home
Contact Inloggen

Sous vide

Gezond eten moet lekker zijn, en lekker eten gezond. Gezond én lekker, dat noemen we goed eten. En dat heeft alles te maken met de manier waarop wij onze verse ingrediënten verwerken tot de lekkerste maaltijdcomponenten.

Hero image

Smaak is de winnaar

Gezond eten moet lekker zijn, en lekker eten gezond. Gezond én lekker, dat noemen we goed eten. En dat heeft alles te maken met de manier waarop wij onze verse ingrediënten verwerken tot de lekkerste maaltijdcomponenten. Daarvoor gebruiken we de techniek waar we al jaren razend enthousiast over zijn: sous vide bereiding. Hier lees je waarom we er nog steeds niet over zijn uitgepraat.

In de meeste horecakeukens is sous vide (Frans voor “onder vacuüm”) niet meer weg te denken. Logisch, want er is geen techniek die chefs in staat stelt om zó precies de perfecte garing te bereiken. Maar ook op de veel grotere schaal waarmee wij werken voor de gezondheidszorg is sous vide de beste keuze. Alleen zo kunnen we elke dag weer gemakkelijk te serveren eten bieden, dat goed oogt en natuurlijk ook zo smaakt. Eten dat bovendien maximale voedingswaarde houdt tot het eind van de lange houdbaarheid.

Single image

Onderzoek toont aan dat sous vide de bereidingstechniek is die het vitaminegehalte van verse groenten vanaf de oogst nagenoeg gelijk houdt. Dat geldt ook voor de voedingswaarde van eiwitrijke producten zoals vis of kip. Zo weten we zeker dat wat bij ons in de vacuümzak gaat, ook echt op de borden terechtkomt. En zo weten onze klanten zeker dat die borden schoon leeg gaan, want door al vroeg in het proces te kruiden en marineren is de smaak ongeëvenaard.

Onze sous vide bereiding voldoet aan de hoogste voedselveiligheidsstandaards. Zo kan iedereen er van op aan dat alle aandacht en energie die we letterlijk in de voorbereiding steken, zich terugbetaalt aan tafel bij de patiënt of cliënt. Doordat de individueel verpakte componenten heel eenvoudig en snel verwarmd zijn, genieten zelfs de meest kwetsbare patiënten en cliënten van gezond eten vol smaak.

Wij helpen je graag verder!

Neem contact op
Contact image