ContactInloggen
Home
Contact Inloggen

Verspilling tegengaan

In Nederland verspillen we jaarlijks meer dan 33 kilo eten en 6 liter drinken per persoon. We geven je 4 tips om verspilling tegen te gaan.

Hero image

In Nederland verspillen we jaarlijks meer dan 33 kilo eten en 6 liter drinken per persoon. Zonde, want met elk product dat we weggooien, verspillen we ook de energie en grondstoffen die nodig waren voor het telen, vervoeren, koelen en verwerken ervan. Het is dus van groot belang dat we samen de verspilling van eten en drinken tegengaan.

Speciaal voor onze klanten hebben wij een meetsystematiek gemaakt waarmee je voedselverspilling in kaart kunt brengen. Wij geven instructies hoe je gedurende 1 week zelf de meting uit kunt voeren. Zodra de resultaten door ons zijn verwerkt, stellen we een verbeterplan op.

Expertise image
Tip 1: Plan slim
Creƫer meerdere eetmomenten en vraag vlak voor het eten wat er gewenst is. Zo voorkom je dat er teveel wordt klaargemaakt.

Tip 2: Kies de juiste portie
We bieden verschillende portiegroottes aan, zodat je precies de juiste hoeveelheid kunt kiezen en verspilling voorkomt.

Tip 3: Check je voorraad
Bestel niet automatisch hetzelfde. Kijk eerst wat er nog in je kast ligt en controleer de houdbaarheidsdatum (THT en TGT) om niets onnodig weg te gooien.

Tip 4: Slim met restjes
Maak croutons van oud brood, groentesoep van overgebleven groenten of gebakken rijst van overgebleven rijst. Zo verspil je minder!