/INTERSHOP/static/WFS/DailyFreshFood-B1-Site/-/-/nl_NL/favicon.ico" type="image/x-icon" /> /INTERSHOP/static/WFS/DailyFreshFood-B1-Site/-/-/nl_NL/images/favicon.png"> Daily Fresh Food Better food - VieCuri
Daily Fresh Food en derde partijen maken gebruik van cookies om het gebruik van onze website te analyseren, de website te optimaliseren en om gepersonaliseerde advertenties te tonen. Door op de akkoord button te klikken, gaat u hiermee akkoord. Zie onze privacy- en cookieverklaring voor meer informatie.
Visual
Lekker en gezond eten is de ideale basis voor een vitaal leven en een goed herstel. Verse, regionale ingredienten zijn de basis voor de gerechten bij VieCuri. Met passie en vakmanschap bereid door Daily Fresh Food.

'Goede zorg
die proef je.'

 

Ontdek hier alles wat je wilt weten over de juiste voeding voor een goed herstel, lekkere recepten om thuis te maken en boodschappentips.

Een gezond voedingspatroon

Een gezond voedingspatroon is belangrijk voor een vitaal leven, goede gezondheid en voorspoedig herstel.
Wij geven graag enkele tips om dit makkelijk toe te passen in uw dagelijkse voedingspatroon.  

Voor meer tips kijk op pagina 15 van het digitale magazine, klik hier om het VIEculinair te openen.



Zorg voor voldoende variatie:
• Eet dagelijks 250 gram groenten en 2 porties fruit.
• Kies voor volkoren graanproducten, zoals
   volkorenbrood, zilvervliesrijst en volkoren pasta.
• Kies één keer per week voor vette vis, zoals zalm,
   haring, tonijn of makreel.
• Beperk het gebruik van zout en suiker.
• Drink minimaal 1,5 tot 2 liter water per dag
Visual

Wortelen van Tuinderij Verstegen
uit Sevenum

Yvonne en Alfons Verstegen zijn de 3e generatie eigenaren
van hun tuinderij in Sevenum waar ze wortelen en aardappelen
telen. De Limburgse zandgrond en een speciaal
geselecteerd ras zorgen ervoor dat de wortelen een fijne
zoete smaak hebben. Het proces van zaadje tot wortel
duurt ongeveer 110 dagen. Van juli tot en met mei zijn de
Limburgse wortelen verkrijgbaar.

Het favoriete gerecht van Yvonne en Alfons?
Hutspot!

 Neem naast de hoofdmaaltijden ook drie keer per dag een eiwitrijk tussendoortje.
 Gebruik bij voorkeur melkproducten, bijvoorbeeld een glas volle melk bij de broodmaaltijd of een schaaltje vla na de warme maaltijd.
 Indien de broodmaaltijd niet lukt, probeer dan een schaaltje brintapap van (volle) melk of muesli met (volle) yoghurt.
Gebruik ruim voldoende hartig broodbeleg, bijvoorbeeld twee plakken kaas of vleeswaren.

Tips voor een goed herstel

Bij herstel is extra aandacht voor voeding nodig. Net als bij zwaar werk of sporten, heeft het lichaam meer energie, eiwitten en andere voedingsstoffen nodig dan normaal.

Als u minder eet dan uw lichaam nodig heeft, loopt u risico om in een slechte voedings¬toestand terecht te komen. Dit kan een voorspoedig herstel in de weg staan. Bij ziekte is eiwit de belangrijkste voedingsstof voor herstel.

 

Win het verspakket!

 Lever de oplossing van de puzzel uit de VIEculinair in en win dit verspakket!
 
 
Stuur hier uw oplossing in van de puzzel

Bij het insturen van de oplossing van de puzzel gaat u akkoord met de door ons gehanteerde spelregels. Klik hier voor meer informatie.